Η τζαζ συνάντησε τη γαστρονομία στα Πριγκιπόννησα! Το 3ο Φεστιβάλ ‘Νησιά και Τζαζ’, που έγινε από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου, ταξίδεψε φέτος το κοινό με θέμα «Γεύσεις που μένουν στο στόμα και στη μνήμη».
Η İBB Kültür έστησε μια τριήμερη γιορτή σε Πρίγκηπο Χάλκη και στο πλοίο Πασάμπαχτσε, με συναυλίες, μεζέδες, κρασί και… ιστορίες της θάλασσας! Το φεστιβάλ, που κέρδισε και το βραβείο «Καλύτερο Μουσικό Φεστιβάλ» από το Ραδιόφωνο Μπογάζιτζι κατάφερε να ενώσει τον ήχο του σαξοφώνου με τα αρώματα του ούζου και της σαρδέλας.
Όλα για τη Γεύση και τη Συνύπαρξη
Στα πάνελ με τίτλους όπως «Οι Γεύσεις της Συνύπαρξης» και «Μεζές και Ψάρια – Μια Παράδοση των Νησιών», σεφ, δημοσιογράφοι και λάτρεις της κουζίνας μίλησαν για τις ξεχασμένες συνταγές των Πριγκιποννήσων και την πολυπολιτισμική τους ταυτότητα.
Η συγγραφέας ΜαίρηΤσεβίκ Συμεωνίδης, ο Ριζά Σονμέζ και ο Αντίλ Μπαλί διηγήθηκαν νοσταλγικές ιστορίες εκεί όπου η γεύση έγινε μνήμη και η μουσική ταξίδι.
Ανάμεσα σε ρυθμούς swing και μυρωδιές από φρεσκοψημένο ψάρι, το “Τζαζ στα Νησιά” απέδειξε για άλλη μια χρονιά ότι τα Πριγκιπόννησα ξέρουν να ζουν με ρυθμό, πάθος και… καλή όρεξη!