Ξεκίνησαν τα δρομολόγια στα ελληνικά νησιά – Όρος να μην υπάρχει σφραγίδα ψευδοκράτους στα διαβατήρια

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια στα ελληνικά νησιά – Όρος να μην υπάρχει σφραγίδα ψευδοκράτους στα διαβατήρια


Ξεκίνησαν τα δρομολόγια για τα 5 ελληνικά νησιά έπειτα από την εφαρμογή της βίζας εξπρές από την 1η Απριλίου. Τουρκικά μέσα μεταδίδουν ότι οι επιβάτες δεν πρέπει να έχουν σφραγίδα του ψευδοκράτους στα διαβατήριά τους.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η τουρκική εταιρεία σκαφών İDO πραγματοποίησε τα πρώτα της ταξίδια από το Σεφερίχισαρ της Σμύρνης και το Κουσαντασί του Αϊδινίου προς τη Σάμο. Τα θαλάσσια σκάφη İDO AEGEAN και İDO AKDENİZ αναχώρησαν από τη μαρίνα Seferihisar Sığacık Teos και το λιμάνι Kuşadası Ege το πρωί και έφτασαν στη Σάμο. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, οι πολίτες επωφελήθηκαν επίσης από την αίτηση βίζας εξπρές. Μετέφεραν 422 επιβάτες σε δύο θαλάσσια σκάφη απλής μετάβασης στη Σάμο. Η İDO, η οποία θα συνεχίσει να εκτελεί δρομολόγια για να καλύψει την υψηλή ζήτηση κατά τη διάρκεια των διακοπών, θα πραγματοποιεί τα δρομολόγιάτης καθημερινά με το άνοιγμα της σεζόν, από 3 ημέρες την εβδομάδα τον Μάιο.

 

Χωρίς σφραγίδα ψευδοκράτους

Σε δήλωση του ο Γενικός Διευθυντής της İDO Murat Orhan είπε: «Πραγματοποιούμε 115 χιλιάδες ταξίδια ετησίως με το 1.200 προσωπικό μας σε 44 πλοία και 35 προβλήτες. Τα ταξίδια μας Seferihisar-Samos και Kuşadası-Samos έχουν πραγματοποιηθεί με τα πλοία μας İDO AEGEAN και İDO MEDITERRANEAN με συνολικά 422 επιβάτες. Τα δρομολόγιάμας, που αρχικά θα πραγματοποιούνται 3 ημέρες την εβδομάδα το πρωί και θα επιστρέφουν το βράδυ, θα λειτουργούν ως πρωινή αναχώρηση και βραδινή επιστροφή κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Εκτός από τα δρομολόγιά μας στη Σάμο, συνεχίζεται το έργο μας σε τρεις διαφορετικές γραμμές στην Περιφέρεια Αιγαίου».

Αναφέρεται ότι το κόστος μετ' επιστροφής των δρομολογίων Σεφεριχισάρ-Σάμος, που διαρκεί περίπου 1 ώρα, είναι 35 ευρώ εάν επιστρέψετε την ίδια μέρα. Το κόστος ανέρχεται σε 45 ευρώ εάν επιστρέψετε διαφορετική ημέρα. Ωστόσο, εάν επιστρέψετε την ίδια ημέρα για τις πτήσεις Κουσάντασι-Σάμος διάρκειας περίπου μισής ώρας, η χρέωση μετ' επιστροφής είναι 41 ευρώ. Αναφέρθηκε ότι σε περίπτωση επιστροφής σε διαφορετική ημέρα, η χρέωση μετ' επιστροφής είναι 52 ευρώ. Σύμφωνα με τους κανονισμούς απαιτείται έγκυρο διαβατήριο, βίζα Σένγκεν ή εξπρές για την είσοδο στη Σάμο. Το διαβατήριο θα πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 3 μήνες από την ημερομηνία επιστροφής και δεν πρέπει να είναι παλαιότερο των 10 ετών. Όπως μεταδίδουν τουρκικά μμε επίσης ότι δεν πρέπει να υπάρχει σφραγίδα του ψευδοκράτους στο διαβατήριο.

 

80 με 90 ευρώ το κόστος

 

Τουρκιά μέσα αναφέρουν ότι η εφαρμογή της βίζας εξπρέςπροσέλκυσε το ενδιαφέρον των πολιτών που θέλησαν να περάσουν τη γιορτή του Ραμαζανιού και την 9ήμερη περίοδο διακοπών στα ελληνικά νησιά. Το κόστος ανέρχεται έως και τα 90 ευρώ Για τα ελληνικά νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και Ρόδος καταβάλλουν 60 ευρώ για την είσοδο με τη βίζα στην πόρτα. Τα έγγραφα αποστέλλονται 7 εργάσιμες ημέρες νωρίτερα. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες και τα ελληνικά τελωνεία απαιτούν μια επιπρόσθετη χρέωση για τη διεκπεραίωση των εγγράφων. Συνεπώς, το κόστος εισόδου στα ελληνικά νησιά κυμαίνεται στα 80 με 90€. Κατά την είσοδο στη νησιά δίνεται μια περίοδος διαμονής 7 ημερών. Η διάρκεια της βίζας ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο νησί στο οποίο γίνεται η είσοδος. Μεταξύ των θαλάσσιων δρομολογίων η διαδρομή Çeşme-Χίος έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι πολίτες που θέλησαν να συμμετάσχουν στην εκδρομή με το πρώτο πλοίο της ημέρας σχημάτισαν μεγάλες ουρές. Ο Kadir İnandı υπάλληλος πρακτορείου, εκφράζοντας ότι αντιμετώπισαν μεγάλη κινητικότητα λόγω της αργίας του μπαϊραμιού του Ραμαζανιού, δήλωσε: «Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις προξενικές βίζες και οι άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν διαθέσιμα ραντεβού. Ως εκ τούτου, υπήρξε μια μεγάλη ζήτηση για τις θεωρήσεις στην πόρτα». Ο Inandı ανέφερε ότι σε πρώτη φάση πρέπει να συμπληρώνεται και να αποστέλλεται στο πρακτορείο ένα έντυπο γραμμένο στα ελληνικά και στα τουρκικά σχετικά με το ακτοπλοϊκό εισιτήριο και τη διαμονή στο ξενοδοχείο, και δήλωσε τα εξής: «Τα έντυπα αυτά αποστέλλονται στις ελληνικές αρχές αφού τα ελέγξουμε πρώτα εμείς. Αυτή τη στιγμή, η αναλογία στη γραμμή Αϊβαλί-Μυτιλήνη είναι 80 άτομα ανά εταιρεία καθημερινά, ενώ ο αριθμός αυτός στη γραμμή Çeşme-Χίος φτάνει τα 30». Τα έγγραφα συλλέγονται εύκολα Η Ela Aşık από την Προύσα, η οποία θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δήλωσε: «Θα επωφεληθούμε για πρώτη φορά από την εφαρμογή θεώρησης στην πόρτα. Τα έγγραφα για την αίτηση είναι πολύ εύκολο να συλλεχθούν. Χρειάζεται να συγκεντρώσουμε εκ των προτέρων κάποια έγγραφα, αλλά δεν είναι πάρα πολλά. Πρόκειται για μια ωραία εφαρμογή»


Κοινοποίηση μέσω:
Τελευταίες Ειδήσεις

Με την εγγραφή ή τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Aπορρήτου της σελίδας

Μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας ειδήσεις:
info@edotourkia.gr

Powered by WebMedia | Developed by Monoware Web