Εντυπωσιακή είναι η διαφορά στις τιμές των τροφίμων σε ορισμένα σημεία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ η οποία αναφέρει πως «αν και η διαφορά έχει μειωθεί λόγω της ισοτιμίας του ενός ευρώ 45 τουρκικές λίρες, οι τιμές στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι φθηνότερες.
Μπριζόλα 22 ευρώ
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, στο εστιατόριο Mylos, το πιο πολυτελές μέρος στην Ελλάδα, η τιμή μιας μοσχαρίσιας μπριζόλας είναι σχεδόν η ίδια με αυτή ενός χάμπουργκερ στην Αλικαρνασσό . Ενώ μια μπριζόλα πωλείται προς 22 ευρώ (990 λίρες) στο εστιατόριο Mylos, είναι εντυπωσιακό ότι ένα χάμπουργκερ στην Αλικαρνασσό κοστίζει 1.000 λίρες. Στο ίδιο εστιατόριο, η τιμή μιας σαλάτας στο μενού είναι 675 λίρες... Στο εστιατόριο Mylos, όπου πηγαίνουν πολλοί επιχειρηματίες από την Τουρκία, προσφέρεται αστακός στον πελάτη προς 4.000 λίρες.
ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εστιατόριο Μύλος: ■ Σαλάτα: 15 ευρώ (675 λίρες)
■ Μοσχαρίσια μπριζόλα: 22 ευρώ (990 λίρες) ■ Αστακός: 45 ευρώ (4 χιλιάδες 50 λίρες)
Εστιατόριο Ζορμπάς: ■ Καρπάτσιο: 15 ευρώ (675 λίρες) ■Σαλάτα: 9 ευρώ (405 λίρες) ■ Τσάι: Δύο ευρώ (90 λίρες)
ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Bodrum Mavi Σουίτα: ■ Κλασικό μπιφτέκι: 900 λίρες ■Σάντουιτς τόνου: 800 λίρες
Bodrum Pürtelaş: ■ Gavurdağı Σαλάτα: 480 λίρες Lahmacun: 145 λίρες Adana: 1020 λίρες
Bodrum Azur Restaurant: ■ φασόλια: 10 lira Mar90 ■ 4 λαβράκι: 520 λίρες ■ Κρητικό κολοκυθάκι: 570 λίρες ■ Γαρίδες σε βούτυρο: 1050 λίρες ■ Μερίδα ψαριού: 1100-1900 λίρες
Bonventi Bodrum: ■ Μοσχαρίσιο καρπάτσιο: 730 λίρες ■ Tandoori taco: 110 lira: 110 lira: 960 λίρες
Bodrum Maça Kızı: ■Lahmacun: 900 λίρες