Πόλεμος εξουσίας ο θάνατος Ρέισι; Τί συζητά η Τουρκία;

Πόλεμος εξουσίας ο θάνατος Ρέισι; Τί συζητά η Τουρκία;


Όσοι αποδίδουν τη συντριβή του ελικοπτέρου του Ρέισιστη μάχη για την εξουσία στο Ιράν έχουν αρκετά ισχυρά επιχειρήματα, εκτιμά ο έγκυρος αρθρογράφος της Χουριέτ που πρόσκειται στο κυβερνητικό στρατόπεδο Αμπτουλκαντίρ Σέλβι.

 

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Ο Τούρκος αρθρογράφος διερωτάται: 

1- Γιατί ο Ιρανός Πρόεδρος επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο που δεν έδωσε καν σήμα ELT;

2- Γιατί διατέθηκε στον Ιρανό Πρόεδρο το ελικόπτερο που δεν ήταν επαρκώς εξοπλισμένο, παρόλο που τα άλλα δύο ελικόπτερα κατάφεραν να πετάξουν; Αντίθετα, τα πιο εξοπλισμένα ελικόπτερα έπρεπε να είχαν διατεθεί στον Πρόεδρο.

3- Γιατί ο Ιρανός Πρόεδρος πετάχτηκε από εκεί παρόλο που οι καιρικές συνθήκες ήταν επικίνδυνες για πτήση με ελικόπτερο; 

 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΣΚΕΥΗ ELT; 

 

Σύμφωνα με τον Σέλβι, η συσκευή ELT, η οποία βρίσκεται σε ιδιωτικά αεροπλάνα, στρατιωτικά και πολιτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, όχι μόνο επιτρέπει την παρακολούθηση στον αέρα, αλλά απαιτείται και κατά την προσγείωση και την απογείωση στα αεροδρόμια. Η συσκευή ELT, η οποία παρέχει δορυφορική παρακολούθηση, είναι διαθέσιμη ακόμη και σε πλοία. Η μόνη εξαίρεση είναι ότι σε μυστικές αποστολές, τα αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες πληροφοριών μπορούν να απενεργοποιηθούν από τους πιλότους για να μην εντοπιστούν. Γιατί λοιπόν δεν ήταν στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό Πρόεδρο; Ο Ιρανός Πρόεδρος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο, το οποίο δεν είχε καν συσκευή ELT; 

 

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ;

 

4- Λόγω της προχωρημένης ηλικίας του θρησκευτικού ηγέτη Χαμενεΐ, υπάρχει ένας αγώνας εξουσίας για τη θρησκευτική ηγεσία στο Ιράν. 

Ο επικεφαλής ήταν στην επιτροπή για την εκλογή του θρησκευτικού ηγέτη και ήταν ένας από τους ισχυρότερους υποψηφίους για τη θρησκευτική ηγεσία. Ωστόσο, μια ομάδα συγκεντρωμένη γύρω από τον θρησκευτικό ηγέτη θέλει τον γιο του Αλί Χαμενεΐ, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ.

 

ΜΕ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΙΓΩΝΙΑ

5- Στο ελικόπτερο που συνετρίβη, το επίκεντρο είναι πάντα ο Πρόεδρος, αλλά ο Υπουργός Εξωτερικών, Hussein Emirabdullahiyan, θεωρήθηκε σημαντική δύναμη εντός του ιρανικού καθεστώτος. Κατατάχθηκε στους υποψήφιους προέδρους μετά τον Ρεΐσι. Αν έγινε δολοφονία, σημαίνει με ένα σμπάρο δυο τριγώνια.

 

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Ο Σέλβι αναφέρει ότι ο Ρέισι ήταν υπέρ της προσέγγισης με το Αζερμπαϊτζάν εντός του καθεστώτος. Ήδη επέστρεφε από την κοινή τελετή έναρξης με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ. Το ελικόπτερο του καταρρίφθηκε από δυνάμεις που αντιτίθενται στην προσέγγιση με το Αζερμπαϊτζάν; Ο πρώην πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Elchibey, εκκαθαρίστηκε επίσης από ένα κοινό πραξικόπημα Ιράν-Ρωσίας επειδή υποστήριζε την ενοποίηση με το Νότιο Αζερμπαϊτζάν σε ιρανικό έδαφος.

 

ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΗΠΑ;

Σύμφωνα με τον Σέλβι: Από τη στιγμή που ήρθε η είδηση ​​ότι το ελικόπτερο συνετρίβη ύποπτα, τα βλέμματαστράφηκαν σε μια χώρα στον παγκόσμιο χάρτη. Και αυτό είναι το Ισραήλ.

Αν θυμηθούμε ότι το Ισραήλ και το Ιράν ήρθαν αντιμέτωπες μεταξύ τους πριν μερικές βδομάδες, αυτό δεν είναι ασήμαντο. Υπήρχε μια αμοιβαία μάχη εξουσίας. Επιπλέον, οι δύο χώρες διεξάγουν ήδη έναν κρυφό πόλεμο για τη Γάζα. Ωστόσο, σε αυτή την περιοχή, το Ισραήλ δεν μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Από τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί μέχρι την τρομοκρατική επίθεση στην οποία περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με βόμβες που εξερράγησαν κοντά στον τάφο του Σουλεϊμανί, πίσω από όλα κρύβεται η συνεργασία Ισραήλ-ΗΠΑ. 

Εάν το Ισραήλ κατάφερνε να εξαλείψει τον Πρόεδρο του Ιράν, αυτό θα ήταν μια πρώτη φορά στην ιστορία των παγκόσμιων δολοφονιών.  

 

ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ;

Ο Σέλβι διερωτάται αν θα προκαλέσει αστάθεια στο Ιράν ο θάνατος του προέδρου Ρεΐσι με ύποπτη συντριβή ελικοπτέρου, αν θα υπάρξει αναταραχή στο Ιράν.Καταλήγει ότι: Το Ιράν είναι μια χώρα που έχει περάσει με επιτυχία τέτοιες δοκιμές. 

Μπορεί να το ξεπεράσει αυτό με την ισχυρή κρατική του παράδοση. Με άλλα λόγια, δεν θα υπάρξει χάος ή αναταραχή. Επιπλέον, η εξουσία εντός του καθεστώτος ανήκει στον θρησκευτικό ηγέτη Χαμενεΐ και όχι στον Πρόεδρο.


Κοινοποίηση μέσω:
Τελευταίες Ειδήσεις

Με την εγγραφή ή τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Aπορρήτου της σελίδας

Μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας ειδήσεις:
info@edotourkia.gr

Powered by WebMedia | Developed by Monoware Web